ОПЕРАЦИЈА: Успешно раздвоени сијамски близнаци

Бебињата кои биле родени пред два месеца во Газа биле споени во долниот дел од стомакот и едната нога

Операцијата за раздвојување на сијамски близначки, родени пред два месеци во Газа, помина успешно, објавија докторите.

Фарах и Ханиен биле подложени на сложена операција во Детската болница на кралот Абдула во Ријад, а во Саудиска Арабија отпатувале со својот татко, бидејќи болницата во која биле родени немале можност да изведе таков комплициран зафат.

Бебињата биле родени споени во долниот дел од стомакот и едната нога, но, за среќа, срцето, белите дробови и црниот дроб им биле одвоени, што резултирало со успешен зафат.