Ова се знаци на кожата кои укажуваат на сериозна болест

Денешното видео всушност е приказ на најчестите проблеми на кожата кои укажуваат на тоа дека нешто не е во ред во вашето тело

Мошне е важно да се биде свесен за сигналите кои ни ги дава кожата, но и телото воопшто. Често не размислуваме многу за здравјето додека не ни се случи некој сериозен проблем. Многу болести даваат „тивки“ знаци на предупредување, кои ако ги препознаеме на самиот почеток може да си помогнеме и да спречиме поголема штета. Темни дамки, бели петна, едем, акни, интензивно потење… се само некои од знаците на кожата кои укажуваат дека нешто се случува во телото, и тоа од Адисонова болест, витилиго, разно-разни алергии на храна, хемикалии, лекови… се до хормонален дисбаланс, автоимуни заболувања…

Погледнете: