Подобрете го своето држење и ослободете се од болката во грбот

Постојат едноставни начини со чија помош може да го подобриме и исправиме нашето држење. Вежбајте ги мускулите кои се користат кога стоите во природна положба. Вежбата која може да ја правите за да ги зајакнете токму тие мускули е лежечка екстензија на грбот која во јогата се нарекува положба на скакулец (locust pose – shalabhasana)