Превртување на бебето во правилна положба за раѓање

Д-р Камингс изведува надворешна цефалична верзија (ECV) со која се обидува да ја промени позицијата на бебето во стомакот кај бремена жена после 38-та недела од бременоста.

Целта на оваа постапка е доколку е можно да се избегне царскиот рез. Во видеото погледнете како докторот го изведува надворешно превртување на бебето и негово поставување во правилна положба за раѓање.