Психолошки трикови кои ќе ви помогнат да ги читате луѓето околу вас

Триковите кои се наброени во денешното видео ќе ви помогнат полесно да ги откриете луѓето околу вас, односно да ги читате како отворена книга

55 отсто од информациите за луѓето околу нас ги добиваме преку невербална комуникација, односно преку лицевите експресии, гестикулации и останатите движења на телото… Обрнете внимание на сигналите што ги испраќаат другите луѓе. Некои за да ги разоткријат луѓето околу себе се потпираат на интуицијата, но ако едноставно тоа не ви оди од рака, научете го јазикот на телото. Едноставно е!