Разбудете го заспаниот метаболизам: За 15 минути чувствувајте се како нов човек

Дури и краткото вежбање е подобро од никакво: овој тренинг не бара дополнителна опрема (освен онаа што веќе ја имате дома, како обичен стол), а го активира целото тело. Иако е наменет за почетници сите може да имаат бенефит од овие вежби

Милион обврски, преполн распоред, грижа за се и сешто, освен за вас самите – во вакви услови најлесно е да го скокнете одењето во теретана. Но, наместо да одите во теретана, добрата вест е дека постојат голем број на вежби кои можете да ги правите во вашиот дом, без никаква опрема, но сепак со сите бенефиции кои редовното вежбање му ги носи на телото.

  • Всушност, можете да одработите добар тренинг за релативно кратко време. Единствено што треба да внимавате е да го правите правилно – одберете вежби кои ќе го активираат целото тело или ако преферирате одреден „критичен“ дел, насочете се на него, изведувајте ги вежбите прецизно и обратете внимание на правилното држење на телото.

Еден таков тренинг трае само 15 минути, не бара дополнителна опрема (освен онаа што веќе ја имате дома, како обичен стол), а го активира целото тело. Тренерот Ана Рендерер ве води низ краток тренинг наменет за почетници, иако секој може да има корист од овие вежби, бидејќи ги зајакнуваат мускулите, ја враќаат силата и кондицијата и го активираат заспаниот метаболизмот. Затоа притиснете „плеј“, испотетете се добро и за 15 минути чувствувајте се како нов човек. Одиме!