Што откриваат ноктите за вашето здравје?! Еве го одговорот:

На ноктите се почесто се гледа како на дел од телото кој треба да се дотера, украси.. за тоа впрочем зборуваат и сумите кои ги заработуваат компаниите што произведуваат козметика за нокти, а кои вртоглаво растат.

Но, за жал, малкумина знаат дека ноктите не се само платформа за дизајнирање, туку и огледало на здравјето. Понекогаш проблемот со ноктите може да укажува на сериозна здравствена состојба. Промената во бојата и текстурата може да ги откријат состојбите на белите дробови, срцето или неврниот систем. Погледнете го денешното видео и дознајте што се всушност ви кажуваат ноктите.

И да, ноктите не се моден додаток, тие се здравје!