Што прават додека се во стомакот: 4Д снимка покажува како бебето во стомакот јаде, плаче и кива!

Како што расте бебето во утробата, така и неговиот живот станува се поинтересен, а со помош на технологијата сето тоа може и да се следи

Во ова видео бебето јаде, плаче, кива и прави многу слатки изрази на лицето.

Научниците открија што се може фетусот да прави за време на бременоста, а некои работи сигурно ќе ве изненадат. Бебето почнува да ика веќе кон крајот на првото или почетокот на второто тромесечје. Понекогаш мајките го чувствуваат тоа само повремено, а понекогаш се серии на ритмички движења. Исто така, со помош на 4D ултразвук, откриле дека бебињата до 24 недела може да се насмеат, а до 36 недела неродените бебиња може да направат и други изрази на лицето, како што се спуштање на веѓите, насобрано носе… Бебињата често зеваат, но и го цицаат прстот.

Со помош на технологијата можете да видите што му се случува секојдневно на бебето во стомакот на мајката

Дури ни плачењето не им е туѓо на бебињата во стомакот. Една студија покажала дека бучавата на ниска звучна фреквенција насочена кон стомакот на мајката кај фетусот во третото тромесечје предизвикува однесување кое наликува на плачење. Бебето ја отвора устата, неправилно дише, а научниците дури забележале и треперење на усните.

Во продолжение погледнете го 4Д ултразвукот, кој е особено интересен, бидејќи со помош на технологијата можете да видите што му се случува секојдневно на бебето во стомакот на мајката.