Треба да одите на операција, еве како изгледа и што значи целосната анестезија

Денешното видео нуди приказ на процесот на анестезирање и за тоа што се случува во телото

Целосната анестезија се користи за да се блокира болката, телото да се стави во фаза на спиење за да можат да се стават под контрола телесните функции за време на хируршката интервенција. Со анестезијата се блокираат мускулните контракции и се делува во локомоторниот систем што значи за време на операција личноста останува неподвижна.

Оваа 3Д анимација демонстрира како тече процесот на анестезирање и што се случува со организмот. Погледнете: