Ушите се индикатор на здравјето – не ги игнорирајте овие факти!

Погледнете го денешното видео и откријте како бојата на ушниот возок може да биде индикатор за здравјето.

Чистењето на ушите е дел од нормалната хигиенска процедура која треба да се објавува барем по еднаш на секои неколку дена. Тоа е она што го знаат сите, но кој знае дека ушниот восок има заштитна улога и дека воедно може да биде индикатор за здравјето?!

Бојата на восокот може многу да ви каже за тоа што се случува во телото, но она што треба, пред се, да го знаете е дека: восокот не телесен отпад, туку еден вид заштита; го чува ушниот канал подмачкан; ги штити ушите и заштитува од надворешните влијанија и загадување. И да, она што е можеби најизненадувачко од се – има антибактериско дејство.