Вака изгледа зафатот за трансплантација на коса

Размислувате за трансплантација на коса, но немате идеја како воопшто изгледа овој зафат. Погледнете, денешната анимација го објаснува токму овој процес

Денес речиси секој кој има проблем со губење на косата, за разлика од порано, а благодарение на развојот на модерните техники може да направи трансплантација. Процесот се состои од екстракција (вадење) на фоликули на влакна од задниот дел на скалпот и нивно вметнување на местата на ослабнување на косата. Косата на задниот дел од скалпот има донорски влакна кои имаат способност да растат цел живот без да ослабнуваат. Графтовите потоа се пресадуваат на местата каде пациентот сака да има природна линија на косата и нормална густина. Впрочем, погледнете го видеото, во него има детален опис за начинот на кој се изведува постапката.