Вашето малечко има гасови и го боли стомачето?! Има решение!

Гасовите се нормална појава и се јавуваат, на пример, заради премногу воздух во шишенцето, затоа што голтаат воздух кога плачат...

Нема ништо полошо од тоа да го гледате вашето малечко како се ’превиткува’ од болка. Гасовите се нормална појава и се јавуваат, на пример, заради премногу воздух во шишенцето, затоа што голтаат воздух кога плачат… Најдобриот начин да им помогнете е да ги поттикнете да подригнат (за тоа веќе зборувавме), потоа постојат и препарати за таа намена, но размислете и да ја замените цуцлата можеби испушта повеќе воздух од млеко или можеби премалку млеко, па заради тоа бебето цица воздух. Погледнете го видеото, можеби ќе најдете уште некоја корисна информација.