Важни знаци кои ги дава телото, а не треба да ги игнорирате

Постојат знаци кои не треба да се игнорираат, а кои ги испраќа телото како сигнали дека е време да се појде на лекар.

Како да се остане здрав? Телото има свој начини преку кои ни соопштува кога е среќно или тажно или кога очајно има потреба од внимание. Постојат знаци кои не треба да се игнорираат, а кои ги испраќа телото како сигнали дека е време да се појде на лекар.

Зошто розовите стапала се опасни? Бојата на стапалата е треба да е иста или приближна како и на останатите делови од телото, доколку забележите некакви промени можеби е време за на лекар и контрола на нивото на шеќер во крвта?! Не ви е пријатно кога ве гушкаат или чувствувате непријатни сензации во рацете или нозете (а не ви е јасно зошто е така), би требало да посветите внимание на ова предупредување. Можеби е време да појдете на невролог.

Предупредувачки знаци може да испраќаат и веѓите, прстите на нозете, кожата, ноктите… Погледнете: