Останате рамнодушни ако можете: Бебе родено со оштетен слух за првпат го слуша гласот на мајката

Малата Чарли е родена со делумна глувост, но кон крајот на минатата година и бил вграден апарат за слушање

Двомесечното девојче било родено со потешкотии со слухот и не можело да чуе ниеден звук под 95 децибели. На почетокот на октомври и бил вграден апарат за слушање и конечно можела да ги слушне звуците во големиот свет околу себе, кој допрва треба да го истражи.

Нејзината мајка го сними емотивниот момент кога Чарли за првпат и го слушна гласот. Реакцијата е волшебна, а насмевка на Чарли ги разоружува и најголемите намќори

„Без оглед на тоа што Чарли ги помина првите два месеца од животот во потполна тишина, бевме поврзани од првиот момент. Разговаравме со погледите, а доењето помагаше кога и беше потребна храна и утеха“, напиша мајката на Чарли на нејзиниот профил на Инстаграм.

Погледнете го видеото кое има милионски прегледи. Реакцијата на Чарли ќе ве стопи.