Склекови на пилатес топка: Омилената супервежба за раце на Клои Кардашијан

Кај оваа вежба работи целото тело, а најмногу се зацврснуваат рацете, рамената, градите и грбот

Клои Кардашијан неодамна јавно проговори за вежбата со која значително ги зајакнала рацете. Иако на прв поглед изгледа едноставно, ова е вежбата која ќе ве донесе до воспаление на мускулите, кое ќе го чувствувате неколку дена.

Склекови на пилатес топка

  • За почеток, потребна ви е поголема пилатес топка.
  • Легнете на стомак врз топката и поставете ги врз неа дланките во ширина на рамената.
  • Држете го телото во рамна линија и свиткајте ги лактите.
  • Отфрлете се со рацете и повторно спуштете се на стомак.
  • Додека вежбате, обрнете внимание на стабилноста на телото. Бидете свесни за секој мускул.
  • Ако сакате подобра стабилност на телото, потпрете се со петиците до ѕид.
  • Направете 30 до 50 повторувања без пауза или 8 до 10 серии со помалку повторувања.
  • Кај оваа вежба работи целото тело, а најмногу се зацврснуваат рацете, рамената, градите и грбот.

Ако имате проблеми со зглобовите, лактите или рамената, вежбата можете да ја изведувате без топка и клекнати. Погледнете во видеото како правилно се изведуваат склекови на пилатес топка.