Стручни совети

Д-р сци. Сајковски и Доц. д-р Ставриќ: Не постои поприроден и подобар начин на...

  Пишуваат: Доц. д-р Катарина Ставриќ, имунолог-педијатар и   Д-р сци. Александар Сајковски, педијатар    Не постои поприроден и подобар начин на исхрана на бебето од доењето. Тоа е еден природен процес, а техниката на доењето лесно се...

Асс. д-р Бесими: Клиничка слика и најчести причини за настанок на акутниот абдомен

Алармантна состојба во абдоменот предизвикана од акутни заболувања на абдоминалните органи или траума, кои доколку не се лекуваат ургентно, хируршки можат да завршат фатално или да остават тешки и трајни последици. Основни причини за настанок...

Интервју со проф. д-р Милчо Богоев: Нема возраст за дијабетесот, се јавува кај сите!

Повеќе од 190 000 Македонци на возраст помеѓу 20 и 79 години боледуваат од дијабетес, додека најновите проценки од страна на Меѓународната федерација за дијабетес (IDF) покажуваат дека секој 11 човек во светот има...

НАЈНОВИ ВЕСТИ