дома Настани страница 4

Настани

Успешна реализација: Заврши 4. Конгрес на македонското Здружение на ортопеди и трауматолози – МАДОТ...

Охрид, градот на УНЕСКО, изминатиот викенд, од 26 до 29 април, беше домаќин на 4. Конгрес на македонското Здружение на ортопеди и трауматолози – МАДОТ, со меѓународно учество. Прекрасните временски услови, рекордниот број на...

Во Охрид се одржува 4. Конгрес на Македонското друштво на ортопеди и трауматолози (фотогалерија)

Во прекрасна работна атмосфера во Охрид, од 26 до 29 април, се одржува 4. Конгрес на македонското Здружение на ортопеди и трауматолози – МАДОТ, со меѓународно учество. Богата научна програма, врвни предавања, научни дебати и...

Денеска се одбележува Меѓународниот ден на ретки болести: На ретките им е потребно истражување

Светот и Македонија денеска го одбележуваат 28 февруари, Меѓународен ден на ретките болести. Станува збор за интернационална кампања за подигнување на свеста за ретките болести, која за првпат беше одржана во 2008 година. Веќе една...

ПРОМОЦИЈА: „Алергологија“ – ново учебно помагало кое за прв пат на едно место ги...

„Алергологија“ е насловот на новиот учебник од проф. д-р Дејан Докиќ и соработниците: проф. д-р Магдалена Антова, проф. д-р Горица Брешковска, проф. д-р Емилија Влашки, проф. д-р Весна Гривчева-Пановска, проф. д-р Анѓелко Ѓорчев, проф....

Стартува Panacea.mk – Нова медицинска страница!

Наше мото е извонредната мисла на Максим Горки – „Внимавајте кога читате книги за медицина, може да умрете од печатна грешка.“ Токму заради тоа нашата примарна цел е да допреме до сите граѓани и да дадеме...

3. Симпозиум на Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група (фотогалерија)

Антибиотици во примарна заштита – „Инфекции на респираторниот тракт – Убедувања/ Докази/ Пракса“, беше темата на 3. Симпозиум на Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група, што од 17 до 19 ноември...

24. Симпозиум на Здружението на лекари по општа – семејна медицина и Јубилеј 70...

„Среќни и горди го одбележуваме овој значаен јубилеј на ЗЛОМ-СМ, како едно од најстарите и најмногубројни здруженија, кое како своја примарна задача ја има континуираната медицинска едукација (КМЕ) и континуираниот професионален развој (КПР) на...

XXII Медицински средби на Здружението на лекари Aлбанци во Македонија (фотогалерија)

Целта на Симпозиумот беше плодна размена на мислења, искуства и визии во врска со опфатените теми од областа на медицината и нејзините дисциплини. Целна публика беа лекарите од сите нивоа на здравствена заштита, како...

Втор симпозиум Новини во алергологијата и имунологијата 2017 (фотогалерија)

Одржувањето на Симпозиумот имаше за цел плодна размена на мислења, искуства и визии во врска со темите кои беа опфатени од областа на педијатрија, алергии на респираторен тракт, дерматологија, офталмологија, пулмологија, професионални болести и...

4. Македонски Конгрес по ОРЛ со меѓународно учество (фотогалерија)

На Конгресот учество зедоа научници и клиничари од земјава, САД, Турција, Јужна Африка, Хрватска, Босна, Грција, Бугарија, Србија... , а предавања за глобалните теми и сателитски симпозиуми од фармацевтските и други компании одржаа низа...

НАЈНОВИ ВЕСТИ