дома Фото

Фото

Топ вежби за олеснување на менструалните болки

Се соочувате со „оние денови“ во месецот? Не дозволувајте мајката природа да застане на вашиот пат. Овие вежби и јога пози ќе ви помогнат да ги избришете менструалните грчеви, болки во долниот дел од...

Заврши VI Конгрес на микробиолозите на Македонија: Врвни предавачи, постер сесии како новина и...

Врвни предавачи, постер-сесии како новина и многу странски гости го одбележаа VI Конгрес на микробиолозите на Македонија со меѓународно учество и Симпозиумот со наслов „Emerging infections“, поддржан од Европската федерација на микробиолошки здруженија –...

Во Охрид се одржува VI Конгрес на микробиолозите на Македонија со меѓународно учество и...

ОХРИД - Со звуците на „Билјана платно белеше“, вчера и официјално беше отворен VI Конгрес на микробиолозите на Македонија со меѓународно учество и Симпозиумот со наслов „Emerging infections“, поддржан од Европската федерација на микробиолошки...

Успешна реализација: Заврши 4. Конгрес на македонското Здружение на ортопеди и трауматолози – МАДОТ...

Охрид, градот на УНЕСКО, изминатиот викенд, од 26 до 29 април, беше домаќин на 4. Конгрес на македонското Здружение на ортопеди и трауматолози – МАДОТ, со меѓународно учество. Прекрасните временски услови, рекордниот број на...

ПРОМОЦИЈА: „Алергологија“ – ново учебно помагало кое за прв пат на едно место ги...

„Алергологија“ е насловот на новиот учебник од проф. д-р Дејан Докиќ и соработниците: проф. д-р Магдалена Антова, проф. д-р Горица Брешковска, проф. д-р Емилија Влашки, проф. д-р Весна Гривчева-Пановска, проф. д-р Анѓелко Ѓорчев, проф....

3. Симпозиум на Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група (фотогалерија)

Антибиотици во примарна заштита – „Инфекции на респираторниот тракт – Убедувања/ Докази/ Пракса“, беше темата на 3. Симпозиум на Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група, што од 17 до 19 ноември...

24. Симпозиум на Здружението на лекари по општа – семејна медицина и Јубилеј 70...

„Среќни и горди го одбележуваме овој значаен јубилеј на ЗЛОМ-СМ, како едно од најстарите и најмногубројни здруженија, кое како своја примарна задача ја има континуираната медицинска едукација (КМЕ) и континуираниот професионален развој (КПР) на...

XXII Медицински средби на Здружението на лекари Aлбанци во Македонија (фотогалерија)

Целта на Симпозиумот беше плодна размена на мислења, искуства и визии во врска со опфатените теми од областа на медицината и нејзините дисциплини. Целна публика беа лекарите од сите нивоа на здравствена заштита, како...

Втор симпозиум Новини во алергологијата и имунологијата 2017 (фотогалерија)

Одржувањето на Симпозиумот имаше за цел плодна размена на мислења, искуства и визии во врска со темите кои беа опфатени од областа на педијатрија, алергии на респираторен тракт, дерматологија, офталмологија, пулмологија, професионални болести и...

НАЈНОВИ ВЕСТИ